210 річниця з дня народження Т.Г. Шевченка

 


  

   9 березня 2024 року - 210 років з дня народження Тараса Шевченка, видатного українського поета - пророка. Його ім’я стало символом України та свободи, його філософія - національною ідеєю, а твори - частиною нашого життя.

    

    Шевченка Т.Г. називають провісником нового життя, народним пророком, титаном духу. Він залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління.

       

        Кожен Шевченків твір, кожна картина - це палкі заклики любити свій народ і край, пророчий осуд усякої неправди й неволі, рішучий осуд насильства, лицемірства і соціальної несправедливості.

        

        Поезія великого Кобзаря - це гімн любові до людей, гімн боротьби за свободу та світлу долю нашого народу.

      

      "Кобзар" Шевченка перекладено на понад 100 мов світу, він підносить духовну велич і красу українського слова, транслює та популяризує його у світі.

   

 Тарас Григорович Шевченко - український поет, прозаїк, мислитель, живописець, академік, етнограф, громадський діяч. Літературна  спадщина Шевченка, вважається основою сучасної української літературної мови.


        Тарас Шевченко був талановитим художником. Він створив понад 1300 картин, з яких до нашого часу збереглися понад 800. До власних творів поет створював ілюстрації, любив малювати автопортрети.

  

 Тарас Шевченко все своє життя та талант присвятив українському народу: своїм сучасникам і нащадкам.

       

     Життя та творчість великого митця вже майже два століття надихає українців до боротьби за правду, свободу та майбутнє нашої країни.