100 років від дня народження Віктора Семеновича Близнеця

Віктор Семенович Близнець — український радянський письменник-прозаїк. 

Народився Віктор Близнець 10 квітня 1933 року в селі Володимирівці Компаніївського району на Кіровоградщині. Після закінчення десятирічки, у 1952 році, Віктор Близнець відправився до Києва і успішно склав іспити на факультет журналістики Київського університету імені Т.Г. Шевченка. Його однокурсниками і друзями   були Василь Симоненко, Тамара Коломієць, Юрій Ячейкін й інші талановиті люди, у майбутньому також письменники. Після закінчення університету, у 1957 році, він працював за фахом у різних газетах і журналах. Зокрема був кореспондентом газети "Комсомольська правда", завідувачем газети "Комсомольское знамя", завідувачем відділу шкільного життя журналу "Піонери", заступником головного редактора видавництва "Молодь".

Видав низку популярних дитячих творів — від казок, оповідей до повістей, серед яких «Звук павутинки» (1969), «Женя і Синько» (1974) і «Земля світлячків» (1979).

1988 року Віктору Близнецю посмертно було присвоєно звання лауреата літературної премії імені Лесі Українки, у 2003 році Міжнародним освітнім фондом імені Ярослава Мудрого започатковано літературну премію «Звук павутинки» імені Віктора Близнеця.