27 березня - Міжнародний день театру




27 березня відзначають своє професійне свято  працівники театру, а разом з ними мільйони небайдужих глядачів. День театру  започатковано  у 1961 році після відповідного рішення  IX конгресу Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО.

Традиційно цей день проходить під девізом «Театри як засіб взаєморозуміння та зміцнення миру між народами». Театр завжди намагається надихнути людей і вселити в них жагу до життя. Театральна творчість має здатність дарувати надію!

День театру — це свято всіх працівників театру, а не тільки акторів, адже «театр починається з вішалки». Тут немає другорядних професій, тому цей день відзначають також режисери-постановники, продюсери, звукоінженери, сценаристи, світлотехніки, гардеробники та білетери.

Перший український стаціонарний театр був відкритий у Львові в        1795 році, а через 24 роки з’явилася перша українська п’єса «Наталка-Полтавка» Івана Котляревського.

З нагоди Міжнародного дня театру проводяться театральні фестивалі, артисти отримують нагороди та державні звання, а глядачі йдуть на прем’єри вистав.